TAC Mezunları ve burs geleneği
1888 yılında kurulan Tarsus Amerikan Koleji’nin misyon ve vizyonunda
eğitim hizmetlerinin yanısıra, içinde yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık ve sosyal sorumluluk büyük yer tutar. Okulumuzun 130 yılı aşkın tarihinde okulumuzun öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları her zaman sosyal duyarlılık göstermişler ve bu yönde çalışmalar yapmışlardır.
Mezunlarımız okulumuzda okumayı hakeden tüm başarılı öğrencilere ihtiyaç duydukları desteği vermek için geçmişte de her zaman gayret gösterdiler. ‘Bir Tuğla da Sen Koy! Projesi ile bu destek kalıcı bir burs fonu yaratmak şekline dönüştü.
Projeyi kimler yürütüyor
Proje tüm TAC ve Talas mezunları adına Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği yönetim kurulu tarafından yürütülmektedir.
Proje nasıl doğdu
Burs kaynağını arttırmak ve sadece getirisi kullanılacak olan büyük bir kaynak yaratmak için internet teknolojisinden yararlanmak ve sonsuza kadar yaşayacak bir web sayfası hazırlayıp bağışçıların onore edilmesi fikri TAC 1978 mezunumuz Ali Cerrahoğlu tarafından başlatıldı ve geliştirildi. TAC 2001 mezunu Çağlar Yılgör de projenin teknik altyapısını kurarak bağışçıların isim ve logolarının web sayfasına yerleştirilmesi, listelerin güncellenmesi teknik takibini halen yürütmektedir.
Fikrin oluşmasından itibaren TAC Mezunlar Derneğinin tüm yönetim kurulu ve gönüllüleri birlikte çaba göstererek projenin tüm camia tarafından benimsenmesi ve büyütülmesini sağladılar ve tüm mezunların sahip çıkarak geliştirmesiyle burs fonu günümüzdeki boyuta ulaştı.
Ana kaynağa sonsuza dek dokunmadan sadece kaynağın getirisiyle burs vermek fikrine dayanan projede bağışçılar www.birtugladasenkoy.com adresindeki sanal Tuğlalara isim vermekteler. projenin başından itibaren TAC 2001 mezunumuz Çağlar Yılgör tarafından yürütülmektedir.
“Tuğlalar”
Okulumuzun simgesi olan Stickler binası sanal ortamda her biri 100 pikselden oluşan 10.000 eşit parçaya bölünerek bunlar ‘Tuğla’ olarak adlandırıldı. Proje Stickler binasına “Tuğla”lar koyarak onu sanal ortamda yeniden inşa etme esasına dayanıyor. Her bir Tuğla için 200 dolar karşılığı bağış yapılmakta. Stickler’ın ön bölümünü ve Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk’ün büstünü tuğlalar ile örtmemeye karar verdik. Onlar hep oradalar ve orada kalacaklar.